Lokasi Kilang Dan Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Sunday, 29 December 2013

Tongkat Kayu Abanuh

 
Koleksi terbaru saya ni berupa barangan yg sangat istimewa dan sangat sukar diperolehi iaitu tongkat yg diperbuat dari kayu abanuh. Sejenis spesies kayu yang dipercayai tongkat yang digunakan oleh Nabi Musa a.s.Banyak khasiatnya kayu ini dan diantaranya adalah ianya ditakuti oleh hantu dan makhluk halus....waulahualam.
 
 
Ada dua jenis design yg paling simple dan yg bertanam dgn ukiran perak dan sangat kukuh buatan serta mempunyai nilai yg sangat tinggi. Tongkat boleh dibuaka kepada tiga bahagian.
 
 
Sesiapa yg berminat utk memiliki tongkat kayu abanuh unik ini sila sms , cal atau whatsapp saya di talian 0127986909

Kayu Laksamana

 
Suatu keunikan tersendiri dari butiran kayu Laksamana yg begitu indah dgn urat dan warna yg mengagumkan akan tembus cahaya sama seperti kayu raja merah atau damar minyak dan Raja Kayu putih tetapi Kayu Laksamana ini berbau tersangat lah harum dan Wangi....
 
 
Butiran ini boleh dijadikan gelang atau tasbih mengikut kesesuaian pelanggan dan yg saya buat ini bersaiz 16mm
 
 
Pancaran cahaya yg tembus dari kayu ini sangat kuat dan semerbak Wangi menusuk hidung menjadikan kayu laksamana ini menjadi buruan pencinta kayu.....utk mendapatkan butiran kayu ini silalah whatsapp saya di talian 0127986909
 
 
 
 
 

Thursday, 12 December 2013

Handmade exotic wood Pen

 
This is my latest project and has succeeded in making high quality wooden pen with 24k gold plated.
For those who want to buy this pen can contact me online or WhatsApp me +60127986909
 
How do I make this wood pen? I share with you here
 
 
Buy pen kits from any online store and choose any type of pen that we're interested in and I prefer gold plated pen.

 
select the appropriate exotic wood
 
 
cut pieces of wood that we want to use
 
 
centre of wood marked with a pencil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Can choose mixed wood or exotic wood like :
 
1. Black gold (Kayu Kemuning Hitam)
2. Kayu Teras Kelor
3. Kayu Kemuning Emas
4. Kayu Cendana
5. Kayu Penawar Hitam
6. Kayu Kemuning merah
7. Kayu Gaharu
8. Kayu Damar Minyak merah
9. Raja Kayu Putih
10. Kayu rengas
11. Kemuning hitam pokok hidup
12. Kayu Laksamana
13. Kayu arang bunga
14. Kayu sepetir
15. Kayu penunduk
16. Kayu menang
17. Kayu Larak salah
18. Gemunggal merah
19. Kayu serian batu
20. Kayu kokka
21. Kayu Abanuh
 
 
Dan segala macam kayu boleh dijadikan pen yg sangat exotic ini untuk sebagai hadiah harijadi atau hadiah pembesar VVIP dan boleh dibuat nama sekali tuhhh...
 

For those who want to buy this pen can contact me online or WhatsApp me +60127986909 to make your booking

 
 
 

Monday, 9 December 2013

I love my family

 

 
 
 

 
 Assalamualaikum pengunjung budiman nak share serba sedikit mengenai family saya ni..... saya berkahwin dgn seoarang guru matematik yg sekarang mengajar di Sek Keb Dengkil 28 tahun yg lalu dan Alhamdulillah dikurniakan seramai 5 org cahayamata.


Yang sulong Syafiq (26 tahun )baru habis belajar di Salem India dlm jurusan pergigian dan sedang menunggu panggilan dari SPA. Anak kedua Syamimi (25) baru menghabiskan Chambering utk menjadi seorang peguamcara. Ketiga Syafiqah masih menuntut dlm bidang Ijazah interior architecture di UITM dlm semester ketiga. Yg ke empat Syazwan sedang di semester kedua diploma computer sains dan yg kelima Erra Syahira masih di tingkatan 2 dan akan ke tingkatan 3 2014 nanti.


Isteri saya Mama Ani juga mempunyai minat yg tinggi terhadap kayu ni dan sudah boleh membuat imam dan bilal utk tasbih .

 
 
Anak sulong ni pun tak kurang minatnya terhadap kayu. Mengilat dan mengosok kayu kemuning hitam memang perlukan kesabaran.
 
 
Ini anak ke empat syazwan yg sedang menggosok tongkat kayu.

 
Anak kelima erra juga mempunyai minat dlm bidang seni ni....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah semua keluarga menyokong antara satu sama lain dlm membina kekeluargaan ini dan saya sangat bersyukur atas kurniaan Allah terhadap Isteri dan anak2 yg bersama2 dlm bidang hobi yg saya ceburi ini....Alhamdulillah ya Allah.
 
 
 

 
 
 
Semoga keluarga kami mendapat perlindungan dan rahmat mu ya Allah dan keredaanmu .....amin ya rabbalalamin
 
 
 


 
 
 
 
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thursday, 5 December 2013

Lawatan sambil belajar pelajar2 GMI Bandar Baru Bangi


Pelajar2 GMI Bangi tahun akhir jurusan mesin kot ni seramai 5 org yg dating membuat kajian tentang proses membuat tasbih kayu dan sempat jugalah saya memberi penerangan serba sedikit mengenai kayu dan teras.


Hahaha ni dia juragan kayu tengah menjual minyak urut hehehe dgn menjamu selera kayu2 diatas meja .....semoga dgn berkongsi pengalaman ini dpt lah dijadikan tauladan dan agar berguna utk masa dpn dan utk masyarakat


Semoga anak2 ni dpt memperoleh sesuatu yg berharga semasa kedatangan mereka ke teratak hamba ni.....