Lokasi Kilang Dan Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Monday, 6 July 2015

Perabut dan bekalan kayu pallet ( pine wood )


Alhamdulillah dgn adanya bengkel baru maka kwm craft telah dapat memulakan projek baru iaitu membuat dan mejual kayu pallet lama dgn di beri nafas baru utk dibuat perabut atau menjual sahaja kayu pine yg dah siap di ketam.

Ini adalah salah satu hasil kita iaitu kerusi dari kayu pine yg terpakai dan diketam semula dan telah jadi perabut yg cantik


Multi purpose kotak yg boleh dijadikan meja atau tempat letak barang atau fail


Meja atau kaunter


Kabinet ubat atau lain2 yg bersesuaian dgn nya


Kepingan papan pallet yg telah dibukak dan hanya menunggu utk diketam dan boleh dijadikan utk perabut yg menarik.


Papan yg telah siap diketam


Pondok gazebo juga boleh dibuat menggunakan kayu2 pallet ni dan hasilnya adalah cantik, menawan dan murah.



Set sempoi ruang tetamu pejabat dari hasil kreativiti


Kerusi dari kayu pallet yg disusun dan dikilatkan sehingga menampakkan keunikan dan kecantikan tersendiri

Sesiapa yg inginkan menempah atau membeli atau perlukan bantuan kami sila hubungi saya 0127986909 atau whatsapp samada nak kepingan pallet yg telah siap diketam pun kita ada berikan khidmat.





43 comments:

  1. cantik... kreatif tuan.. masih duduk d taman nilam lagi atau pindah tuan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tuan....masih ditaman nilam

      Delete
    2. Salam tuan sy nak bantuan ...minat .nak buat almari display dng kayu pellet ni boleh hubungi sy 0109006741

      Delete
    3. Alhamdulillah semoga atas bantuan ki witjaksono terbalaskan melebihi rasa syukur kami saat ini karna bantuan aki sangat berarti bagi keluarga kami di saat kesusahan dengan menanggun 9 anak,kami berprofesi penjual ikan di pasar hutang saya menunpuk di mana-mana sempat terpikir untuk jadikan anak bekerja tki karna keadaan begitu mendesak tapi salah satu anak saya melihat adanya program pesugihan dana gaib tanpa tumbal kami lansung kuatkan niat,Awalnya suami saya meragukan program ini dan melarang untuk mencobanya tapi dari yg saya lihat program ini bergransi hukum,Saya pun tetap menjelaskan suami sampai dia ikut yakin dan alhamdulillah dalam proses 1 hari 1 malam kami bisa menbuktikan bantuan aki melalui dana gaib tanpa tumbal,Bagi saudara-saudaraku yg butuh pertolongan silahkan
      hubungi Ki Witjaksono di:+62852-2223-1459
      selengkapnya klik-> PESUGIHAN TOTO MAGNUM TANPA TUMBAL

      Delete
  2. BOLEH SAYA TAHU HARGA KEPINGAN PALLET?

    ReplyDelete
  3. SAYA MINTA JASA BAIK TUAN/PUAN UNTUK MEMBERI SENARAI HARGA PALET, TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf atas kelewatan pemberitahuan. Harga satu keping palet ialah RM25 euro palet. Kalau dah siap ketam 2 side (atas bawah), RM2.50 sekaki.

      Delete
  4. Saya nak tempah kabinet akuarium 80cm height x 45cm width x 45cm depth. Bolehkan encik membuatnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Sila whatsapp atau hubungi no berikut 0127986909

      Delete
  5. Saya nk tahu harga pallet yg telah diketam... mcm mne kiraan nya?

    ReplyDelete
  6. Saya nk tahu harga pallet yg telah diketam... mcm mne kiraan nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rm 2.5 sekaki siap ketam depan dan belakang

      Delete
  7. Saya nak tempah kerusi untuk majlis sanding.. Kerusi panjang untuk 2 org.. Brpe ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada design boleh whatsapp ke saya 0127986909

      Delete
  8. Ada x pine yg lebar 12 inci Dan tebal 1@ setengah inci? nak buat alas tangga.

    ReplyDelete
  9. Ada x pine yg lebar 12 inci Dan tebal 1@ setengah inci? nak buat alas tangga.

    ReplyDelete
  10. kreasi yang unik dan harus dicoba...

    ReplyDelete
  11. Kerusi tu berapa harga dia cik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila contact no ini 0127986909 untuk butiran lebih lanjut

      Delete
  12. Boleh saya tau,, area mana ni ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOKASI BENGKEL = TAMAN NILAM DENGKIL (Berhampiran Sekolah Menengah Dengkil dan dibelakang CIMB Bank Dengkil)

      LOKASI BENGKEL 2 = DENGKIL (Selangor Dredging)

      Delete
  13. Bagus bagus hasil nya ya, sangat menarik dan unik untuk dicoba.

    ReplyDelete
  14. Cantik,anugerah allah untuk hamba nya pandai bertukang....
    nak tanya boleh tak tempah untuk buat tempat letak hantaran
    mahal tak kos

    ReplyDelete
  15. Boleh tau harga kemuning hitam yang besar macam dalam gambar diatas tu?

    ReplyDelete
  16. Boleh tau harga kemuning hitam yang besar macam dalam gambar diatas tu?

    ReplyDelete
  17. salam, saya nak tanya, klu kerusi panjang 3 seater berapa ye?

    ReplyDelete
  18. Asallamualaikum tuan,klo nk order kayu pine ni,boleh antar area sepang x

    ReplyDelete
  19. boleh buat rak pinggan mangkuk tak (open rack)?

    ReplyDelete
  20. as salam,sy nk tnya hrga untuk 2 krusi dan 1 meja

    ReplyDelete
  21. salam. saya nak tanya: kalau pallet tu boleh buat macam bekas tanam bunga/sayur macam di internet kah? berapa harga? terima kasih

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum tuan,nak tanya kalo palet yg belum di buka ada x?n brapa harganya..trima kasih

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum tuan, saya nk tya kalo sy nk tempah pedinding atau divider anggaran dalam berapa RM yer. Saya nk letak di surau. Terima kasih

    ReplyDelete
  24. salam
    kalau saya nak tempah untuk katil macam mana ya?

    ReplyDelete
  25. desainnya mantap,
    semoga sukses gan

    ReplyDelete
  26. Aslmkum. Kat mn sy boleh beli rosewood, maple wood, mohagany, ebony?

    ReplyDelete
  27. assalamu'alaikum tuan..sy nak tanya ada buat kusyen palet ke?..kalau nak buat tempahan berapa ye untuk satu set 3+2+1?..kayu dia tahan tak berat org yg agak gempal?..dapatlah kiranya whatsapp sy no 019-3636861

    ReplyDelete